Privé gebruik auto

 

Bij een recente uitspraak van de rechtbank Zeeland – West-Brabant heeft de rechter geoordeeld dat de inspecteur van de belastingdienst gebruik mag maken van de gegevens van de KLPD. (Korps Landelijke Politiediensten)
De betrokken werknemer beschikt over een Verklaring geen privégebruik auto. De belastinginspecteur heeft echter hiaten in de rittenadministratie ontdekt. Zo blijkt uit gegevens van de KLPD dat de auto van de werknemer meerdere malen op de A2 is gesignaleerd, terwijl hij volgens zijn rittenadministratie op die momenten ergens anders reed of niet met de auto op de weg was.
De betrokken werknemer stelt dat het gebruik van (foto-)camerabeelden van het KLPD om strijd is met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De rechtbank is het daar niet mee eens en wijst er op dat het KLPD op grond van artikel 55 AWR verplicht is tot het verstrekken van de camerabeelden.
Volgens de rechtbank heeft de werknemer niet bewezen dat hij minder dan 500 km privé maakte. Het systeem van kentekenherkenning is volgens de rechtbank niet in strijd met het EVRM (Europees Verdrag van de Rechten van de Mens) zodat de inspecteur gebruik mag maken van deze gegevens. De inspecteur heeft naheffingsaanslagen terecht opgelegd.

Direct vragen stellen

Show Buttons
Hide Buttons