Auto van de zaak of privé? Hier moet u op letten!

Auto van de zaak of privé?

 

Een auto van de zaak lijkt op het eerste oog een goed idee. Alle kosten die je voor je auto maakt zijn dan namelijk aftrekbaar: brandstof, onderhoud, motorrijtuigenbelasting en verzekeringen worden allemaal in mindering gebracht op je winst. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat er sprake is van bijtelling. Dit was in het verleden aantrekkelijker dan nu, omdat de laatste jaren de bijtellingspercentages zijn opgehoogd. 

 

Hoe werkt bijtelling?

Het percentage wordt bepaald aan de hand van de uitstoot van de auto. Hoe onvriendelijker de auto is voor het milieu, hoe hoger het percentage. Vervolgens wordt dit percentage vermenigvuldigd met de cataloguswaarde van de auto van de zaak en bij je inkomen opgeteld. De bijtelling is echter niet van toepassing als je minder dan 500 km per jaar privékilometers maakt. Dit moet je echter wel aan kunnen tonen door middel van een kilometeradministratie. 

 

Zakelijk rijden in je privéauto

De situatie omdraaien is ook mogelijk. De auto wordt in privé aangeschaft en als het ware uitgeleend aan de zaak. Voor elke kilometer die je zakelijk maakt, mag je dan € 0,19 in rekening brengen bij je onderneming. Je zakelijke kosten zijn dan dus niet aftrekbaar van je winst. Je bedrijf betaalt dus een vergoeding voor de kosten die je privé maakt.

 

Wat nu kiezen? 

Wat de meeste verstandige keuze is, hangt af van vele factoren. Welke auto rijdt u? Hoeveel kilometers maakt u zakelijk en privé? Wat zijn de kosten die u moet maken voor uw auto? Wat is de hoogte van je inkomen?

In de meeste gevallen is het opstellen van een berekening het beste om te doen. Twijfelt u tussen een auto van de zaak of privé? Wij kunnen een berekening voor beide scenario’s voor u opstellen, zodat u de beste keuze kunt maken. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. 

 


Direct vragen stellen


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw jaarrekening te laten samenstellen of uw belastingaangiften te laten verzorgen? Of wilt u advies of een auto van de zaak of privé het beste is in uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

<!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> location = 'https://renedebonth.nl/bedankt/';<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}, false );<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>