Omzetbelasting te laat ingediend of betaald

 

Omzetbelasting te laat ingediend of betaald?

 

Opzettelijk (deels) niet of te laat omzetbelasting betalen is strafbaar.

De Belastingdienst is eigenlijk te vergelijken met die ene ouder die vroeger al een minuut na twaalven belde naar het stoute kind. Te laat is te laat! En wie stout is, krijgt straf. De Belastingdienst legt namelijk meteen een verzuimboete op bij het te laat indienen van de aangifte omzetbelasting. 

Naast de verzuimboete bestaat er ook de betaalboete. Deze boete wordt opgelegd als je te laat bent geweest met het betalen van je BTW-aangifte. Daarbij is erg belangrijk wanneer het bedrag is binnengekomen bij de Belastingdienst. Er wordt namelijk naar deze datum gekeken en niet naar de datum waarop de betaling verzonden is!

Pas dus op met het te laat indienen van je aangifte. In dit geval kun je namelijk ook niet op tijd betalen en zul je dus een verzuim- en betaalboete ontvangen. Dubbel pech dus! Daarnaast is extra betalen aan de Belastingdienst nooit prettig. 

Heeft u te laat aangifte gedaan of te laat betaald? Wij kunnen het contact met de Belastingdienst op ons nemen en u assisteren bij het indienen van uw aangiften. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kortom: voorkomen is beter dan genezen. 

Enkele bruikbare links:

 


Direct vragen stellen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw administratie te automatiseren of uw aangifte omzetbelasting te laten verzorgen? Of bent u op zoek naar een nieuw accountantskantoor in de regio Den Bosch of Waalwijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!