Minimumloon | Salarisadministratie | Boekhouder Kaatsheuvel

Minimumloon

 

Per 1 januari 2017 zijn de brutobedragen van het wettelijk minimumloon gestegen. Als werkgever bent u verplicht dit loon uit te betalen aan uw personeel. Daarnaast moet het minimumloon vermeldt worden op de loonstrook. Controleer daarom aan het begin van het jaar en halverwege het jaar altijd de aanpassingen!

Het wettelijk brutominimumloon voor werknemers van 22 jaar en ouder bij een volledig dienstverband zijn per 1 januari 2017:
–  Maand: € 1.565,40 
–  Week: € 361,25 
–  Dag: € 72,25 

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon worden ieder jaar op 1 januari en 1 juli aangepast aan de ontwikkeling van de gemiddelde cao-lonen in Nederland.

Let op!

Ook de minimumjeugdlonen voor 15 t/m 21 jarige werknemers zijn per 1 juli 2017 gewijzigd. Zo bedraagt het minimumjeugdloon voor een 22 jarige vanaf 1 juli 2017 € 1.330,60 per maand. Voor een 15 jarige is dit € 469,60

Verplicht minimumloon

Het wettelijk minimumloon geldt als minimum beloning voor werknemers. Om er voor te zorgen dat werknemers niet worden onderbetaald, controleert de Inspectie SZW of werkgevers zich aan de wettelijke normen houden. Dit minimumloon voor ondernemers verschilt per branche en per bedrijf. De Belastingdienst controleert steeds vaker en strenger op deze lonen. Daarom is het verstandig om boetes te voorkomen en uw minimumloon periodiek te laten beoordelen door een deskundige. Voldoet uw loon aan het minimum? 

Tewerkstellingsvergunning

Neemt een werkgever iemand aan van buiten de EU? Dan moet hij een tewerkstellingsvergunning aanvragen voor de werknemer. Een van de voorwaarden voor deze vergunning is dat de werkgever het volledige wettelijke minimumloon voor werknemers van 23 jaar en ouder betaalt. Ook als deze werknemer jonger dan 23 jaar is of maar een deel van de week werkt.

De regeling rondom de minimumbeloning kan erg ingewikkeld zijn. Afstemming met de wettelijke eisen en de Belastingdienst is daarom aan te raden om problemen te voorkomen. Neem contact op voor een beoordeling van de lonen die u hanteert. Wij kunnen u vertellen of u aan alle voorwaarden voldoet!

Kijk ook eens op de volgende pagina: Wie betaalt salaris bij ziekte?


Direct vragen stellen


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw loonstroken te laten maken of uw belastingaangiften te laten verzorgen? Of bent u op zoek naar een nieuwe boekhouder? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!

    <!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> location = 'https://renedebonth.nl/bedankt/';<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}, false );<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>