Tien tips betere boekhouding administratie

Ontdek hoe je toch toeslagen kunt krijgen met te veel vermogen!

 

Soms kan het zo zijn dat je ondanks een beperkt inkomen, toch een aanzienlijk vermogen hebt. Dit kan voor problemen zorgen voor bijvoorbeeld huurtoeslag en zorgtoeslag. Op basis van je inkomen kun je namelijk recht hebben op toeslagen, omdat je inkomen te beperkt is om van te leven. Desondanks gaat de Belastingdienst ervan uit dat je eerst je spaargeld voor een groot gedeelte opeet, voordat je in aanmerking komt voor toeslagen.

Er is echter een manier om toch in aanmerking te komen voor toeslagen, zonder je vermogen in te laten krimpen! Dit kan al snel duizenden euro’s per jaar opleveren.

Een voorbeeld

Jan en Ria zijn beide gepensioneerd en hebben geen eigen opgebouwd pensioen. Zij hebben dus enkel beide een AOW-uitkering. Ze wonen in een huurwoning, waar zij € 700 per maand voor betalen (inclusief € 50 servicekosten). Op hun spaarrekening hebben ze een bedrag van € 350.000 staan, mede omdat zij hun oude woning met een mooie overwaarde hebben kunnen verkopen.

In bovenstaande situatie zouden Jan en Ria geen recht hebben op zowel huurtoeslag als zorgtoeslag. Ze hebben namelijk teveel vermogen.

De oplossing is eenvoudig

Voor het bepalen van de vermogensgrens wordt gebruik gemaakt van het vermogen op 1 januari van het betreffende jaar. De oplossing is vrij eenvoudig: Jan en Ria kunnen een zogenoemde spaar-B.V. oprichten. Zij stallen dan hun spaargeld in een B.V., waar zij zelf 100% aandeelhouder van zijn. De oprichting zal door een notaris moeten gebeuren en het uit handen nemen van de administratie en bijbehorende belastingaangiften voor zo’n B.V. verzorgen wij tegen zeer scherpe tarieven.

In het geval van Jan en Ria is de besparing als volgt opgebouwd:

  • Zorgtoeslag € 3.180 per jaar
  • Huurtoeslag € 4.584 per jaar
  • Besparing vermogensbelasting box 3: € 544 (Dit hangt onder andere af van de samenstelling van uw vermogen).

Het jaarlijkse voordeel loopt dus op tot € 8.308!


Ook in andere gevallen kan het aantrekkelijk zijn om een spaar-B.V. op te richten. U hoeft hier niet per sé voor gepensioneerd te zijn. Informeer bij ons of u in aanmerking kunt komen om toch toeslagen te ontvangen, ondanks uw vermogen dat boven de grens uitkomt. Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs!

Meer tips lezen? Lees ook eens onze andere artikelen:

 

Na het lezen van deze handige tips benieuwd welke zaken wij nog meer voor u uit handen kunnen nemen? Kijk snel op een van de volgende pagina’s:

 

 

 

 
Direct vragen stellen

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om toch toeslagen te kunnen ontvangen? Of bent u op zoek naar een belastingadviseur in de regio Den Bosch? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!