Zzp'er Hypotheek |Als zelfstandige een huis kopen

Zzp’ers krijgen eenvoudiger een hypotheek

 

Voortaan kunnen Zzp’ers al na twaalf maanden zelfstandig ondernemen een NHG-hypotheek krijgen volgens het Waarborgfonds Eigen Woning. Voorheen moesten zij minstens drie jaar als zelfstandige gewerkt hebben.

Zzp’ers kunnen vanaf december 2016 terecht bij SNS Bank, Delta Lloyd, BLG wonen, Aegon Hypotheken en Regiobank. Hier kunnen zij dan een NHG hypotheek aanvragen. Vanaf 1 januari 2017 is dit ook het geval bij Woonfonds en NIBC Direct. De verwachting is dat de overige hypotheekverstrekkers snel zullen volgen. 

Nederland telt ruim 1,3 miljoen zzp’ers. Voorheen moest deze groep 3 jaar ondernemer zijn om in aanmerking te kunnen komen voor een hypotheek. Er moet echter wel worden voldaan aan het minimum toetsinkomen. Hierbij wordt door de bank bekeken of jij voldoende inkomsten hebt om de hypotheek te kunnen dragen.

 

Hoe wordt het toetsinkomen vastgesteld?

  • Het toetsinkomen wordt vastgesteld door de het gemiddelde inkomen over de laatste drie jaar uit te rekenen. De inkomsten kunnen bestaan uit inkomsten uit dienstbetrekking en zelfstandig ondernemerschap. 
  • Heeft de persoon in het laatste jaar minder verdiend dan het gemiddeld van bovenstaand puntje? Dan dient het laatste jaar als uitgangspunt genomen te worden.
  • Tot slot wordt ook het inkomen van het huidige jaar bekeken. Deze moet namelijk in lijn liggen met het uitgerekende gemiddelde. 

 

Hulp nodig bij het aanvragen van uw hypotheek?

Onze adviseurs staan regelmatig zzp’ers bij bij het aanvragen een hypotheek. Wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor een hypotheek? Wij helpen u graag op weg!

Neem ook eens een kijkje op onze andere pagina’s:

 


Direct vragen stellen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw loonadministratie uit te besteden of uw aangifte loonheffing te laten verzorgen? Of bent u op zoek naar een nieuwe belastingadviseur in de regio Rosmalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!