Aangifte inkomstenbelasting

Voorkom een hoop gedoe, laat uw belastingaangifte verzorgen door onze belastingadviseurs
Voor veel mensen is de jaarlijkse belastingaangifte een lastige opgave. Het komt vaak voor dat de aangifte verzorgd wordt door een familielid of een andere goede bekende. Voor hen is het echter vaak lastig om van de snel veranderende belastingregels op de hoogte te blijven, waardoor uw aangifte mogelijk onjuist wordt ingevuld (met alle gevolgen van dien). Daarnaast zien we in de praktijk dat de vooringevulde aangifte nog wel eens verkeerde gegevens bevat, waardoor u ten oprechte teveel belasting betaalt!

Wat kunnen wij nu voor u als particulier of ondernemer betekenen? Wij verzorgen voor u op professionele wijze:

 

Wanneer u uw belastingaangifte beter kunt laten doen door een deskundige:

  • In het belastingjaar heeft u een huis gekocht of verkocht
  • U heeft niet het gehele jaar gewerkt
  • Uw gezinssituatie is gewijzigd. Bijvoorbeeld: u bent gescheiden of gaat scheiden
  • U heeft levens- of kapitaalverzekeringen afgesloten
  • Uw bezittingen zijn omvangrijk (onroerend goed, beleggingsportefeuilles en evt. buitenlands vermogen)
  • U heeft een eigen onderneming (Eenmanszaak, VOF of B.V.)
  • U heeft spaargeld in een ander land;

 

Naheffingsaanslag ontvangen?

Heeft u uw belastingaangifte zelf ingevuld en een brief ontvangen van de Belastingdienst? Dan kunt u zomaar een naheffing of boete ontvangen. Voorkom dit daarom op tijd en neem contact op met ons kantoor. Wij beoordelen dan namelijk uw aangifte en stellen een eventueel bezwaarschrift voor u op. 

h

Uw belastingaangifte dient vóór 1 mei ingediend zijn bij de Belastingdienst. Er is echter een mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Dit wordt meestal door uw belastingadviseur aangevraagd. Vooral in het geval dat u een eigen bedrijf heeft, is het fijn om wat langer de tijd te hebben om uw stukken in orde te maken.

 

Wanneer krijg ik het geld terug van de Belastingdienst?

Dat ligt eraan wanneer u uw belastingaangifte hebt ingediend. Als uw belastingaangifte vóór 1 april is ingediend krijgt u voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Dit betekent dat uw belastingaangifte verwerkt wordt en u alvast het berekende bedrag terugkrijgt. Heeft u uw belastingaangifte ná 1 april ingediend, dan zal de Belastingdienst ernaar streven om binnen 3 maanden een voorlopige aanslag opleggen.

Let op dat de Belastingdienst dan nog steeds uw belastingaangifte moet nakijken (dit heet de definitieve aanslag). Mocht de Belastingdienst op een later moment de definitieve aanslag opleggen en deze wijzigen t.o.v. uw voorlopige aanslag, dan zult u dus een bedrag terug moeten betalen.


Direct vragen stellen


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw aangifte inkomstenbelasting te laten verzorgen? Onze belastingadviseurs komen desgewenst zelfs bij u thuis uw aangifte invullen (regio Den Bosch en Waalwijk)! Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!