Aangifte inkomstenbelasting

Voorkom een hoop gedoe, laat uw belastingaangifte verzorgen door onze belastingadviseurs

Voor veel mensen is de jaarlijkse belastingaangifte een lastige opgave. Het komt vaak voor dat de aangifte verzorgd wordt door een familielid of een andere goede bekende. Voor hen is het echter vaak lastig om van de snel veranderende belastingregels op de hoogte te blijven, waardoor uw aangifte mogelijk onjuist wordt ingevuld (met alle gevolgen van dien). Daarnaast zien we in de praktijk vaak dat deze mensen onvoldoende op de hoogte zijn van manieren om belasting te besparen. Een gemiste kans dus! Tot slot zien we ook regelmatig dat de vooringevulde aangifte nog wel eens verkeerde gegevens bevat, waardoor u ten oprechte teveel belasting betaalt!

Wat kunnen wij nu voor u als particulier of ondernemer betekenen? Wij verzorgen voor u op professionele wijze:

 

Wanneer u uw belastingaangifte sowieso beter kunt laten doen door een belastingadviseur:

  • In het belastingjaar heeft u een huis gekocht of verkocht
  • U heeft niet het gehele jaar gewerkt
  • Uw gezinssituatie is gewijzigd. Bijvoorbeeld: u bent gescheiden of gaat scheiden
  • In het verleden of in het belastingjaar heeft u levens- of kapitaalverzekeringen afgesloten
  • Er zijn bezittingen anders dan bankrekeningen (onroerend goed, beleggingsportefeuilles en evt. buitenlands vermogen)
  • U heeft een eigen onderneming (Eenmanszaak, VOF of B.V.)
  • U heeft vermogen in een ander land;

 

Stop met teveel belasting te betalen!

Het komt regelmatig voor dat we zien dat mensen in het verleden zelf hun belastingaangifte hebben ingevuld en hierbij enkele belangrijke bespaarmogelijkheden laten liggen. U kunt hierbij aan allerlei mogelijkheden denken, soms zelfs kinderlijk eenvoudig. Je moet het maar net weten. Uiteraard zijn deze bespaarmogelijkheden altijd binnen de grenzen van de wet, zodat u later geen problemen krijgt met de Belastingdienst. Vaak zien we dan dat we onszelf ruimschoots terugverdienen en dat betekent dat het dus zeker waardevol kan zijn om uw situatie eens belastingtechnisch onder de loep te leggen!


Naheffingsaanslag ontvangen?

Heeft u uw belastingaangifte zelf ingevuld en een brief ontvangen van de Belastingdienst? Dan kunt u zomaar een naheffing of boete ontvangen. Voorkom dit daarom op tijd en neem contact op met ons kantoor. Wij beoordelen dan namelijk uw aangifte en stellen een eventueel bezwaarschrift voor u op. 

Uw belastingaangifte dient vóór 1 mei ingediend zijn bij de Belastingdienst. Er is echter een mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Dit wordt meestal door uw belastingadviseur aangevraagd. Vooral in het geval dat u een eigen bedrijf heeft, is het fijn om wat langer de tijd te hebben om uw stukken in orde te maken.

Bent u klaar om compleet ontzorgd te worden en toch geld te besparen?

Laat geen toeslagen liggen

Uit recent onderzoek van independer is gebleken dat honderdduizenden huishoudens in 2018 zorgtoeslag hebben laten liggen. Gezamenlijk is dit voor ongeveer € 100 miljoen. Helaas is dit iets wat wij ook vaak in de praktijk zien. Mensen vergeten het aan te vragen, vragen het onjuist aan of hebben vervelende ervaringen met het terugbetalen van toeslagen. Hierdoor zijn zij huiverig geworden voor het aanvragen van toeslagen. Wij kunnen dit voor u uit handen nemen, waardoor u ervan uit kunt gaan dat alles goed geregeld wordt. In de meeste gevallen scheelt dit vaak al honderden tot duizenden euro’s per jaar! Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om uw situatie te optimaliseren, zodat u meer toeslagen krijgt.

 

Wanneer krijg ik het geld terug van de Belastingdienst?

Dat ligt eraan wanneer u uw belastingaangifte hebt ingediend. Als uw belastingaangifte vóór 1 april is ingediend krijgt u voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Dit betekent dat uw belastingaangifte verwerkt wordt en u alvast het berekende bedrag terugkrijgt. Heeft u uw belastingaangifte ná 1 april ingediend, dan zal de Belastingdienst ernaar streven om binnen 3 maanden een voorlopige aanslag opleggen.

Let op dat de Belastingdienst dan nog steeds uw belastingaangifte moet nakijken (dit heet de definitieve aanslag). Mocht de Belastingdienst op een later moment de definitieve aanslag opleggen en deze wijzigen t.o.v. uw voorlopige aanslag, dan zult u dus een bedrag terug moeten betalen.


Direct vragen stellen


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw aangifte inkomstenbelasting te laten verzorgen? Onze belastingadviseurs komen desgewenst zelfs bij u thuis uw aangifte invullen (regio Den Bosch en Waalwijk)! Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!