Toeslagen aanvragen | Huurtoeslag | Kinderopvangtoeslag | Boekhouder Den Bosch

Hulp bij toeslagen aanvragen

 

Voor bepaalde kosten kunt u bij de overheid een tegemoetkoming aanvragen. Dit worden toeslagen genoemd. Zo kunt u bijvoorbeeld een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten van uw zorgverzekering, de huur van een huis of de kosten voor uw kind. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van toeslagen? In dit artikel leggen we uit hoe het werkt!

 

Heb ik recht op toeslagen? 

Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om toeslagen te kunnen krijgen. De belangrijkste is dat uw inkomen en vermogen niet te hoog mogen zijn. U kunt dan namelijk de kosten eenvoudiger zelf dragen. De toeslagen dienen voor elk jaar apart aangevraagd te worden. Tijdens het aanvragen wil de overheid informatie verkrijgen over uw persoonlijke situatie en uw inkomen en vermogen. Op basis van deze gegevens stellen zij een bedrag vast dat u maandelijks vooruitbetaald krijgt. Wist u dat het in sommige gevallen mogelijk is om toch toeslagen te ontvangen als u te veel vermogen heeft? U leest hierover meer op onze speciale pagina.

 

Wijzigt uw situatie?

Wijzigt uw situatie gedurende het jaar? Dan moeten uw toeslagen opnieuw berekend worden. Soms komt het voor dat het recht op toeslagen in zijn geheel vervalt. U dient dan de ontvangen bedragen terug te betalen. Voor mensen met een krap inkomen en vermogen kan dit erg vervelend uitpakken. Helaas komen wij deze gevallen zeer vaak tegen in de praktijk. Vraag dus altijd advies aan uw belastingadviseur om vervelende verrassingen te voorkomen!

 

Definitieve berekening

De definitieve berekening van uw toeslagen wordt gemaakt aan de hand van de gegevens uit uw belastingaangifte. Daarnaast worden ook gegevens gebruikt van partijen waar u mee te maken heeft. Zo geeft uw werkgever uw gewerkte aantal uren door (wordt gebruikt voor de kinderopvangtoeslag). Vervolgens geeft de verhuurder van uw woning door wat u betaalt aan huur (wordt gebruikt voor de huurtoeslag). Mochten deze gegevens afwijken van de gegevens die u destijds heeft ingevuld bij het aanvragen? Dan wordt de berekening aangepast en krijgt u meer of minder toeslag. 

 

Hulp nodig?

Het aanvragen en/of wijzigen van uw toeslagen kan erg ingewikkeld zijn. Wij ondersteunen vaak in het aanvragen van deze toeslagen. U komt tenslotte minder snel voor verrassingen te staan als uw aanvraag juist wordt ingevuld. Voorkom onnodige verrassingen en laat uw toeslagen aanvragen door een van onze adviseurs. Neem vrijblijvend contact met ons op! Daarnaast hebben we een speciale service voor expats en alle verwante belastingzaken. 


Direct vragen stellen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld te kijken of u in aanmerking komt voor toeslagen of wilt u toeslagen door ons laten aanvragen? Onze belastingadviseurs kunnen u hiermee helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven er dan vervolgens naar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!