Voorlopige aanslag / teruggaaf aanvragen | Boekhouder

Voorlopige aanslag of teruggaaf

 

Heeft u een voorlopige aanslag ontvangen van de Belastingdienst? Of wilt u een voorlopige teruggaaf aanvragen, omdat u niet wilt wachten tot uw aangifte inkomstenbelasting is ingediend? In dit artikel leggen we uit wat voor u de mogelijkheden zijn!

 

U verwacht geld terug te krijgen?

Op het moment dat u verwacht geld terug te krijgen van de Belastingdienst, kunt u een voorlopige teruggaaf aanvragen bij de Belastingdienst. Dit betekent dat we een inschatting maken van uw inkomsten en vermogen en deze daarna doorgeven aan de Belastingdienst. Vervolgens zullen zij deze gegevens verwerken en u een voorlopige teruggaaf geven.

Bij het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting zal de voorlopige teruggaaf verrekend worden met het daadwerkelijk af te dragen of terug te vorderen bedrag. Per saldo betaalt u dus altijd het bedrag dat uit uw aangifte inkomstenbelasting komt. U kunt echter een eventueel te ontvangen bedrag eerder ontvangen. Dit bedrag zal maandelijks aan u overgemaakt worden. 

 

Voorlopige aanslag ontvangen?

De Belastingdienst legt tevens automatisch voorlopige aanslagen op. Dit doen zij voornamelijk om het te betalen belastingbedrag eerder van u te ontvangen.  

Als uw situatie wijzigt gedurende het jaar, is het verstandig om deze wijzigingen ook door te geven aan de Belastingdienst. Te denken valt onder andere aan:

  • U koopt of verkoopt een huis;
  • Uw inkomen verandert, omdat u een andere baan heeft gekregen;
  • U bereikt de AOW-leeftijd;
  • U start uw eigen onderneming;
  • De resultaten van uw onderneming veranderen substantieel ten opzichte van voorgaand jaar;
  • Het rentepercentage van uw hypotheek is veranderd;
  • Uw gezinssituatie is gewijzigd.

Bent u het oneens met deze aanslag, twijfelt u of deze wel klopt of is uw situatie gewijzigd? Wij kunnen voor u beoordelen of er een reële inschatting is gemaakt van uw situatie. Neem contact op met een van onze adviseurs voor ondersteuning of een beoordeling van uw situatie.


Direct vragen stellen


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw administratie uit te besteden of uw belastingaangiften te laten verzorgen? Of bent u op zoek naar een nieuwe boekhouder in de regio Den Bosch? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!