Tien tips betere boekhouding administratie

Fiets van de zaak aantrekkelijker

Tot 2015 kon je als werknemer gebruik maken van het oude aantrekkelijke fietsplan, de speciale regeling voor een ‘’fiets van de zaak’’. Door de komst van de werkkostenregeling valt een fiets van de zaak onder dezelfde belastingregeling als bijvoorbeeld een personeelsfeest of een kerstpakket. Bij veel werkgevers was de werkkostenregeling gebruikt voor andere doeleinden, waardoor er geen ruimte meer over was voor een fiets van de zaak.

Toch wil de Belastingdienst het voor de werknemers aantrekkelijker maken om met de fiets te komen. Daarom hebben ze vanaf 1 januari 2020 een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak.

Vanaf 2020 houdt een fiets van de zaak hetzelfde in als een auto van de zaak. Zo wordt er vanaf 2020 ook over de fiets van de zaak een forfaitaire bijtelling gerekend voor het privégebruik van een zakelijke fiets. Deze bijtelling is vastgesteld op 7%. Het percentage maakt deel uit van het vereenvoudigen van de fiscale fietsregeling.

Hoe verwerk je dat dan in de boekhouding?

Voorheen was het niet eenvoudig om boekhoudkundig een fiets van de zaak te verwerken. Zo moest er bijgehouden worden hoeveel kilometers voor het werk en hoeveel kilometers in vrije tijd met de bedrijfsfiets werden afgelegd. In de praktijk komt het er vaak op neer dat dit helemaal niet gedaan wordt.

Met de komst van de bijtelling van de fiets is er minder papierwerk. De Belastingdienst heeft bepaald dat mensen die hun bedrijfsfiets privé gebruiken, jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten tellen.

Wilt u ook een fiets van de zaak voor de werknemers? Wij kunnen u hierbij helpen om dit op te zetten. Zo helpt u mee aan een beter milieu en een gezondere werknemer.

Na het lezen van deze handige tips benieuwd welke zaken wij voor je uit handen kunnen nemen? Kijk snel op een van de volgende pagina’s:

 

 

Direct vragen stellen

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw administratie uit te besteden of uw belastingaangiften te laten verzorgen? Of bent u op zoek naar een nieuwe boekhouder in de regio Den Bosch? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!