Tien tips betere boekhouding administratie

Fiets op de zaak: Ontdek de Fiscale Voordelen: Bespaar veel Geld

Als ondernemer is het belangrijk om te zoeken naar mogelijkheden om kosten te besparen en duurzaamheid te bevorderen. Een fiets op de zaak kan u helpen op beide gebieden, omdat het niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook fiscale voordelen met zich meebrengt. In dit artikel zullen we de specifieke fiscale voordelen van een fiets op de zaak bespreken en hoe u als ondernemer hiervan kunt profiteren.

  1. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA):

Een fiets op de zaak valt onder investeringskosten en kan in aanmerking komen voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De KIA is een aftrekpost voor ondernemers die investeren in bedrijfsmiddelen, zoals een fiets. Door gebruik te maken van de KIA kunt u een percentage van het investeringsbedrag aftrekken van uw winst, wat resulteert in een lager belastbaar inkomen en dus minder belasting betalen.

  1. Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL):

Als uw fiets voldoet aan bepaalde milieucriteria, komt u mogelijk in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Met de MIA kunt u een percentage van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst, waardoor u minder belasting hoeft te betalen. Met de VAMIL kunt u zelf bepalen hoe snel u afschrijft, wat flexibiliteit biedt in de financiële planning.

  1. Bijtelling privégebruik:

Als u de fiets ook privé wilt gebruiken, moet u rekening houden met de bijtelling voor privégebruik. Net zoals bij een auto van de zaak geldt er een bijtellingspercentage over de waarde van de fiets. Echter, voor een fiets geldt momenteel een bijtellingspercentage van 7% van de consumentenadviesprijs, wat aanzienlijk lager is dan bij een auto. Dit kan resulteren in een aanzienlijke kostenbesparing in vergelijking met andere vervoersmiddelen.

Conclusie:

Een fiets op de zaak biedt niet alleen voordelen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid, maar kan ook aanzienlijke fiscale voordelen met zich meebrengen voor ondernemers.​

Na het lezen van deze handige tips benieuwd welke zaken wij voor je uit handen kunnen nemen? Kijk snel op een van de volgende pagina’s:

 

 

Direct vragen stellen

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw administratie uit te besteden of uw belastingaangiften te laten verzorgen? Of bent u op zoek naar een nieuwe boekhouder in de regio Den Bosch? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!