Btw terugvragen oninbare vorderingen | Administratiekantoor Rosmalen Vlijmen Drunen

Btw op oninbare vorderingen

Wist u dat u de btw op lang openstaande vorderingen terug kunt vragen bij de Belastingdienst? 

 

Wanneer kan ik btw terugvragen?

U kunt de omzetbelasting terugvragen zodra het zeker is dat uw vordering (gedeeltelijk) oninbaar is. Vanaf 1 januari 2017 is de regeling voor het terugvragen van de btw aangepast. Een factuur wordt door de Belastingdienst sowieso als oninbaar aangemerkt als deze langer dan 1 jaar openstaat. Dat wil zeggen: 1 jaar na het verstrijken van de uiterste betaaldatum die destijds is afgesproken. Als geen betalingstermijn is afgesproken, dan geldt de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen na ontvangst van de factuur door uw klant. Kijk dus altijd eerst goed welke afspraken er met uw afnemer zijn gemaakt.

 

Hoe kan ik de btw terugvragen?

Het bedrag aan terug te vragen btw verwerkt u in de eerstvolgende aangifte omzetbelasting. Let wel op dat er vervolgens een verschil bestaat tussen het verstrijken van de termijn vóór of ná 1 januari 2017.

 

Wat als er alsnog betaling plaatsvindt?

Wordt de factuur echter op een later moment toch nog betaald? Dan moet het terug ontvangen bedrag weer terugbetaald worden aan de Belastingdienst bij de eerstvolgende aangifte omzetbelasting. U moet dit bedrag dan weer aangeven in de eerstvolgende aangifte.

 

Mocht u twijfelen over hoe u het terugvragen van btw moet aanpakken of twijfelt u of er omzetbelasting terug te vragen valt? Dan kunnen onze adviseurs u daarin uitstekend begeleiden. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen dit vrij snel voor u beoordelen.

Meer informatie over deze regeling vindt u ook op de site van de Belastingdienst.

 


Direct vragen stellen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw jaarrekening te laten maken of uw aangifte inkomstenbelasting te laten verzorgen? Of bent u op zoek naar een nieuw administratiekantoor in de regio Rosmalen of Drunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!

    <!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> location = 'https://renedebonth.nl/bedankt/';<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}, false );<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>