Uitzendbureau | Waadi-check | Boekhouder Salarisadministratie Vught

Uitzendbureau

 

Certificering

Controleer of het bedrijf waar u zaken mee wil gaan doen, ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. Gaat u in zee met een niet geregistreerd bedrijf dan riskeert u een boete.

Daarnaast is het belangrijk of het uitzendbureau gecertificeerd is door de Stichting Normering Arbeid (SNA). Als het uitzendbureau in bezit is van deze certificering heeft u meer zekerheid dat u zaken doet met een betrouwbare partij.

Onder bepaalde voorwaarden bent u gevrijwaard van aansprakelijkheid mocht het uitzendbureau zijn verplichtingen richting de Belastingdienst niet nakomen. Dit betekent dat de Belastingdienst bij u zou kunnen aankloppen voor de btw die het uitzendbureau niet heeft betaald. Een van die voorwaarden om niet aansprakelijk gesteld te kunnen worden is dat u 25% van het factuurbedrag (inclusief btw) op de G-rekening van het uitzendbureau stort.

Leent u personeel in van een niet-gecertificeerde uitlener van personeel, dan bent u verplicht om 35% van het factuurbedrag (inclusief btw) op het depot te storten van deze partij. Doet u dit niet dan kunt u een forse verzuimboete krijgen. De belastingdienst meldt momenteel een maximale boete van € 7.800.

 

G-rekening

Betaalt een uitlener of onderaannemer de loonbelasting of de btw niet, dan kan de Belastingdienst u als inlener of aannemer aansprakelijk stellen. U voorkomt deze aansprakelijkheid door een deel van het factuurbedrag te storten op de g-rekening bij de bank. De bedragen op deze rekening kan de uitlener of onderaannemer alleen gebruiken voor de betalingen aan de fiscus. Doet u dit niet, dan kan de aansprakelijkheid oplopen tot het bedrag dat u eigenlijk had moeten storten op de g-rekening. 

 

Waadi Check

Tot slot dient de uitlener of het uitzendbureau waar u personeel van inhuurt als zodanig geregistreerd te staan. Dit betekent dat bij de Kamer van Koophandel een uitzendbureau geregistreerd moet staan als uitlener van personeel. Huurt u personeel in van een partij die niet als zodanig geregistreerd staat, dan kunt u hoge boetes opgelegd krijgen. Controleer op de site van de KvK eenvoudig of de partij waarmee u in zee gaat geregistreerd staat als uitlener van personeel. 

Mocht u twijfelen over de partij waarmee u in zee gaat of twijfelen of u aansprakelijk gesteld kan worden? Neem contact op en wij zoeken het graag voor u uit!

 

Direct vragen stellen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw loonadministratie uit te besteden of uw arbeidsovereenkomsten te laten opstellen? Of bent u op zoek naar een nieuwe boekhouder in de regio Vught? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 073-5119038 of vul het contactformulier in.

Wij streven ernaar om uw ingevulde contactformulier te beantwoorden binnen 24 uur. U bent overigens altijd welkom om geheel vrijblijvend een kopje koffie te komen drinken!

    <!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> location = 'https://renedebonth.nl/bedankt/';<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}, false );<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>